VanZelf Verlengde Schrans 39 8932 NJ Leeuwarden 06 52416461 ingridweurman@van-zelf.nl

Ingrid Weurman

Ingrid Weurman maakt in 1975 deel uit van de Nederlandse Kunstzwemploeg en doet dan mee aan de Wereldkampioenschappen Kunstzwemmen in Columbia. Als kunstzwemster is ze emotiedeskundige in het vertolken van gevoel, muziek en dans. Samen werken in haar ploeg voor een doel brengt een 5e plaats in de wereldtop. Haar passie om 'je-zelf te leggen in je boodschap' is geboren.
Ze wordt onderwijzeres, maar besluit na 3 jaar een opleiding tot logopedist te volgen. Vanaf 1986 werkt zij in haar logopediepraktijk met stem, stotteren en slechthorendheid. Ze is 13 jaar docent bij het Seminarium voor Orthopedagogiek en is regelmatig gastdocent op Hogescholen.

In 2002, na een bezinning op haar loopbaan, start ze haar bedrijf VAN-ZELF. Ingrid profileert zich als trainer en coach op het gebied van stem, presentatie, communicatie en teambuilding. Voorjaar 2007 gaat ze met CSK Food Enrichment met honderd deelnemers vanuit diverse landen vier dagen naar Mallorca. Thema: samenwerking in duurzaam veranderingstraject. Kernwoorden: verbinding en integratie. Ze had al ervaring opgedaan bij Unilever als co-trainer bij de COR. Met de Vergaderfabriek verzorgt ze trainingen bij Provincie Groningen en Provincie Friesland. In Ankara, Turkije werkt ze vier weken voor het ministerie van Onderwijs. Ze is coach voor medewerkers van Wetsus, Waterinstituut. In 2008/2009 is ze Preferred Supplier van het CJIB (Justitie) voor communicatie en coaching. Tevens is zij coach voor de provincie Fryslân.

Uitgangspunten in haar werk zijn respect voor eigenheid en verbinding met jezelf en de ander. Haar eigen scholing en intervisie zijn voorwaarden om professioneel te kunnen werken. Ze is NOBCO –coach. Inspiratie en onderbouwing haalt ze uit counseling, Human Dynamics, Community Building, Speaking Circles, Dialoog, Worldwork, Focussing en Essentiecoaching. Luisteren en de ander uitnodigen zelf antwoorden te vinden is haar grote kracht.

VanZelf heeft zich verbonden met The Hunger Project. Ingrid is binnen dit project aangesloten als wereldcoach. 'Ik voel mij een onderdeel van een groter geheel. Daarom lever ik graag mijn bijdrage. De kernwaarden van het Hungerproject spreken mij aan en krijgen vorm in mijn bedrijf.'

April 23, 2009
“Ingrid is een geweldig enthousiaste trainster en coach. Het is een feest om met haar samen te werken in trainingen omdat ze nooit genoegen neemt met gemakkelijke standaard-formules, maar steeds persoonsgericht en op creatieve wijze reageert op wat de deelnemers en de situatie op dat moment vragen.”

Andries Van Weperen
De Vergaderfabriek

July 17, 2009
“Ingrid is one of those people who opens your heart in an instance, without any hestitation, and with great joy. In a professional environment she catalyses communication by intense listening and empathic questioning. A true coach, in the sense that she empowers one's own qualities, self-esteem and effectiveness. To be recommended!”

Eric de Groot
de Wet van Thomas


Kernwaarden: